KO JE PLAVI PAS?

KO JE PLAVI PAS?


Plavi je pas - ali je on potpuno poseban jer ni jedan pravi pas nije zaista plav. Plavog je osmislio i oživeo čitav tim međunarodnih eksperata iz različitih oblasti: dečijih psihologa, pedagoga, pedijatara, nastavnog osoblja, veterinara, bihejvorista i umetnika. Glavni zadatak Plavog je da kroz interaktivnu, jednostavnu kompjutersku igricu nauči decu kako da se sigurno ophode sa psima.


Kome je namenjen Plavi pas?

Projekat Plavi pas je prvenstveno namenjen deci uzrasta od tri do šest godina i njihovom roditeljima, ali i svima onima koji su zainteresovani da saznaju nešto više o odnosu male dece i pasa kao što su vaspitači, nastavno osoblje, veterinari, pedijatri i dečiji psiholozi.

Naučna pozadina projekta "Plavi pas"

Utvrđeno je da decu uzrasta od tri do šest godina najčešće ujedaju psi sa kojima žive ili psi koje poznaju. Važno je i da većinu interakcija dete - pas koje se loše završavaju izaziva baš dete. Zbog ovih činjenica ekspertski tim je osmislio Plavog psa koji kroz igru dete uči pravilnom ophođenju i pristupu psima, da bi se na taj način smanjio rizik od psećih ujeda. CD sa igricom stiže u paketu zajedno sa štampanim priručnikom za odrasle koji odraslima objašnjava kako se CD koristi i kako da zajedno sa decom nauče najviše o sigurnom ophođenju prema psima.

"Plavi pas" kod nas

Naše Udruženje veterinara male prakse Srbije dobilo je ekskluzivno pravo za prevod i distribuciju ovog međunarodnog projekta. Za sada se "Plavi pas" može naći samo u veterinarskim klinikama. Koordinator za razvoj ovoga projekta u našoj zemlji je Nikoleta Kostić-Novak, dr vet.spec.

Za dodatne informacije posetite www.thebluedog.org.

https://www.facebook.com/pages/Plavi-Pas/333921809983135 Tim Plavog psa